Walburgis lezing 20 februari: Geloof en samenleving

Rik Zweers spreekt over “Geloof en samenleving” – hoe verhouden die zich tot elkaar?
De jonge theoloog Rik Zweers (28) zal de lezing houden. Hij studeert HBO theologie in Zwolle. Tijdens de ‘nacht van de theologie’ is hij verkozen is tot ‘Jonge Theoloog des Vaderlands 2019’. Zweers is vooral geïnteresseerd in het snijvlak van geloof en samenleving, waar zingeving een grote rol speelt.

“Ik wil ruimte creëren om met mensen op zoek te gaan naar de waarde van het verhaal van het Christendom. Ik studeer godsdienst pastoraal werk, de HBO-versie van theologie. De studie leidt op tot kerkelijk werk, jeugdwerk, pastoraat en gemeenteopbouw. Mijn aandacht gaat vooral uit naar werk op het snijvlak geloof en samenleving waarin zingeving mij interesseert.
Tijdens mijn opleiding ben ik erachter gekomen dat ik mijn creatieve hart niet kan verloochenen en daarom richt ik mij op wat kunst kan bijdragen aan de dialoog tussen samenleving en de christelijke traditie. Verder volg ik een minor kunst en creativiteit en hoop einde van het schooljaar mijn afstudeeronderzoek in te leveren”

Woensdag 20 februari in de Waalse Kerk, (nieuwe locatie!) Gasthuisstraat 1, 6811 DZ Arnhem
Lezing 19.30 uur.
Kaarten € 8,50 pp (met geldige Gelrepas €5)

Parkeren: Naast de Schouwburg, € 2,90 per uur. Zondag t/m 12.00 uur gratis. Musisgarage: Van 06:00 tot 18:00 uur: € 2,50 per uur. Tussen 18:00 en 06:00 uur: € 0,50 per uur.