Op weg naar Pasen

Initiatieven van de Jezuïeten en het Nederlands Vlaams Bijbelgenootschap

Eerder was er in december de digitale adventsretraite op weg naar Kerst. Iets vergelijkbaars is er nu voor de 40-dagentijd. De digitale 40-dagenretraite gaat op Aswoensdag 2 maart van start en eindigt op Paaszondag. Het is de zestiende digitale retraite van de jezuïeten. De teksten zijn geschreven door Myriam Van den Eynde.
Myriam zegt over de retraite: “Op de vraag van de zoekende mens, geeft Jezus een ontwapenend antwoord: ‘Kom maar mee, dan zul je het zien.’ Die uitnodiging klinkt ook voor ons vandaag: Kom maar mee, leer Me (beter) kennen, zie waar Ik me ophoud, ontdek waar Ik je tegemoet kom in jouw leven, in deze wereld, in deze tijd. Deelnemen aan de retraite is ingaan op die uitnodiging. Hem achterna, op weg naar Pasen
Deelnemers van de digitale retraite krijgen dagelijks een gebedsmail met bijbelteksten, meditatieve vragen, citaten en gebedstips. Het geheel vormt een innerlijke reis om de 40-dagentijd, de Goede Week en het Paasmysterie intenser te beleven. Op zaterdagochtend tijdens de 40-dagentijd kunnen deelnemers van de retraite meedoen aan een geleide meditatie via Zoom.
Je kunt je voor deze gratis digitale retraite inschrijven via www.40dagenretraite.org