Waar gaat dat heen?

30/09/2019

19:30 - 21:30

Arnhem


Milieusceptici, machtspolitici, holocaustontkenners, fakenieuws. Het is een gure wind die waait. Het maakt mensen onrustig.
Bruno Latour, Frans filosoof, schreef over de samenhang tussen klimaat, vluchtelingen en de kloof tussen arm en rijk. Een niet mis te verstaan verhaal. Ken Wilber, Amerikaanse filosoof en al even bekend, schrijft over het politiek correcte ‘Platland’ waarin elke mening, rijp en groen, even zwaar weegt. Wat natuurlijk absurd is.
Hans van Zanten wil met jou hun inzichten delen over de dynamiek die wij meemaken. Waar komt die verandering vandaan? Het lijkt alsof drie wereldbeelden met elkaar botsen, een echte ‘culture clash’.
En dan Don Beck, psycholoog en medeontwerper van het Spiral Dynamics Model, die zich verdiepte in de gevolgen van stagnatie, in de politiek, in de religie, in het onderwijs, in organisaties…
Wat is wijsheid, in een tijd waarin tegenstellingen aanscherpen? Wat heeft toekomst en wat is versleten? Hoe zit dat in Arnhem? Waar staan we zelf? Wat kunnen we beter doen en wat kunnen we beter laten?
Docent: Hans van Zanten (1947) gaf de afgelopen jaren een integratie van christelijke en boeddhistische meditaties in de Walburgiskerk in Arnhem en bij de Protestantse Gemeente in Rheden. Zie ook: www.zanzen.nl.

Data: Maandag 16, 23 en 30-09 | 07-10
Kosten: € 60 (Gelrepas € 45)
Aanmelding + info: www.d3rdeverdieping.nl