Putten uit de bron – Moderne kunst en verhalen over Elia

15/07/2020

10:45 - 12:00

Arnhem


De verhalen over de profeet Elia fascineren door hun onwaarschijnlijkheid: een raaf voedt Elia in een droge beek, de pot meel en de oliekruik van de weduwe raken niet leeg, een dood kind wordt tot leven gewekt, koning en koningin staan lijnrecht tegenover de profeet, de profeet triomfeert over de tegenstanders en zit daarna vol vertwijfeling in de woestijn, Elia ontmoet zelfs de Eeuwige… In de sprookjesachtige verhalen schuilen diepere lagen, op persoonlijk, gelovig en sociaal-maatschappelijk vlak. De verhalen over Elia vragen om uitdieping én stellen uitdagende vragen.
Voorafgaand aan de tekstlezing kijken we naar hedendaagse kunst, die een eigen zeggingskracht heeft. De kunstwerken zijn associatief gekozen bij de Eliaverhalen. Vanuit het kijken naar en gesprek over het kunstwerk, is het spannend te zien hoe de kunst zich verhoudt tot de tekst.
Als kijker, lezer, leerling ben je altijd ook zelf in het geding. De werkwijze is zowel informatief als interactief. Opgave vooraf is niet nodig.
Docent: Ben Piepers, theoloog met belangstelling voor moderne kunst, voorheen werkzaam als pastoraal werker.

Informatie: www.d3rdeverdieping.nl