Oecumenische Muzikale Vesper Rheden

29/03/2020

19:30 - 20:30

Rheden


Op 29 maart, de vijfde zondag in de Veertigdagentijd, wordt weer een oecumenische Muzikale Vesper gehouden in de Dorpskerk van Rheden.
Medewerking verleent het Kerkmuziek Ensemble Arnhem o.l.v. Klaas Spijker. Dit ensemble bestaat uit Immelie Backhuijs en Vivianne de Graaff (viool), Klaas Spijker (continuo – kabinetorgel), Nelleke van Eijsden (sopraan), Hans Schimmel (alt), Klaas Spijker (tenor) en Ton Tegelaar (bas). Het hoofdorgel wordt bespeeld door Piet Cnossen.
In de Veertigdagentijd bereiden we ons voor op het paasfeest. Het is een tijd van bezinning en versobering, een tijd om de stilte te zoeken en terug te keren naar God.
Het thema van deze vesper is: Opleven. In de (meezing)liederen, schriftlezingen en teksten zal dit dan ook door klinken. Het ensemble zal o.a. liederen ten gehore brengen van L. Hassler, M. Franck en D. Buxtehude.
De Muzikale Vespers, die geënt zijn op de Anglicaanse Evensong-traditie vormen steeds weer een klein uur van spirituele bezinning en genieten van prachtige muziek.
De vesper begint om 19.30 uur, de kerk is open vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis, na afloop is er wel een collecte.
U wordt van harte uitgenodigd!
De Muzikale Vesper Commissie