Hebben we wel tijd?

28/10/2019

19:30 - 21:30

Arnhem


Toen ik met pensioen ging, merkte ik hoe weinig tijd ik had. Er was altijd die druk. Er moest nog iets. Dat gevoel heb ik twee jaar gehouden. Waar nemen we nog de tijd voor? En de ruimte, vooral in ons hoofd. Het raast maar door daar bovenin. Gelukkig heb ik een tegengif: mijn meditatie en mindfulness.
Jaren geleden maakte ik kennis met het werk van Irvin Yalom, bekend psychiater en psychotherapeut. Hoewel in de psychoanalyse geschoold, moest hij daar niet veel van hebben. Zijn ontwikkeling liep langs andere lijnen, filosofen als Kierkegaard, Heidegger en Sartre. Daaruit ontstond zijn humanistische benadering, zijn existentiële psychotherapie.
Het is de moeite waard de tijd te nemen om die existentiële ondergrond in jezelf te ontdekken. Het gaat niet om het oplossen van problemen, maar het onbevreesd omarmen van de grote thema’s in ons leven. Thema’s als vrijheid, dood, isolement, zinloosheid. Met ter afsluiting een vijfde avond, richting een nieuwe geboorte. De tijd zal voorbij vliegen!
Docent: Hans van Zanten (1947) gaf de afgelopen jaren een integratie van christelijke en boeddhistische meditaties in de Walburgiskerk in Arnhem en bij de Protestantse Gemeente in Rheden.

Data: ma 28-10 | 11 en 25-11 | 02 en 09-12
Kosten: € 72 (Gelrepas € 54)
Informatie en aanmelding: www.d3rdeverdieping.nl