Festival of Lessons and Carols in Oosterbeek

22/12/2019

19:00 - 20:30

Oosterbeek


‘Once in royal David’s city

Stood a lowly cattle shed,’

Zo klinkt het begin van de vierde vesperdienst, een ‘Festival of Lessons and Carols’ in de St. Bernulphuskerk in Oosterbeek zondag 22 december 19.00 uur.

Het eerste Festival of Lessons and Carols werd in 1880 voor het eerst gezongen in een Anglicaanse Kerk in Cornwall (Truro). Een traditie ontstond: vanuit de kapel van King’s College (Cambridge) verspreidde het Festival of Lessons and Carols zich over heel Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Nog elk jaar viert men in Cambridge dit Festival met het beroemde Choir of King’s College op kerstavond. Ook in Nederland is op veel plaatsen het Festival een opmaat geworden naar Kerstmis. Het is een viering in kersttijd met Engelse koormuziek, een programma waarin bijbelteksten, de ‘Lessons’, worden afgewisseld met kerstliederen, de Carols.

In Oosterbeek is deze viering inmiddels ook een jaarlijks terugkerende traditie. Het programma bestaat uit een afwisseling van koor– en samenzang van bekende en minder bekende kerstliederen en korte lezingen uit de bijbel. Vaste onderdelen zijn de carol ‘Once in royal David’s city’ aan het begin en de carol ‘O come all ye faithful’ aan het einde van de dienst. Het Oecumenisch Projectkoor onder leiding van dirigent Danny Nooteboom verleent muzikale medewerking. Organist is Dick van der Meer.

U bent van harte welkom. De toegang is vrij.