De kracht van rust

07/03/2023

20:00 - 21:00

Velp


Winnaar prijs beste spirituele boek van 2021

Mirjam van der Vegt, auteur en stiltetrainer is na een eigen burn-out gaan nadenken over de verhouding tussen werk en rust. Ze constateert dat die verhouding er een is met valkuilen. Zelfs op plekken waar voldoende rust aanwezig lijkt kan een burn-out je overkomen. Zo kent ze een herder die burn-out raakte op de hei tussen zijn schapen vanwege de vraag of hij er wel toe deed. En een monnik in het klooster die burn-out raakte omdat hij het te goed wilde doen. Je kunt goed rusten of de rust opzoeken – en toch de innerlijke rust missen.

Werk, of dat nu een betaalde baan is of vrijwilligerswerk,is voor ons heel belangrijk. Werk geeft ons vaak het gevoel ertoe te doen, geeft bevestiging en verbinding. Maar we verliezen daarbij wel eens uit het oog dat rust ons werk ten goede komt. Ons werk wordt er beter van. Wie veel werkt mag veel rusten. Mirjam van der Vegt pleit er dan ook voor om rust meer en bewuster te integreren in ons werkzame leven.

In haar werk-, leer- en doe-boek neemt ze ons via 8 tegendraadse levenslessen mee op pad. In 8 korte bijeenkomsten van een uur lezen we en beleven we haar boek. Mede aan de hand van een aantal trainingsvragen. Lees van te voren het betreffende hoofdstuk een keer door.

Data: 6 x op de eerste dinsdag en 2x op de vierde dinsdag van de maand:

4 oktober: Inleiding en 1. Pauzes verdienen zichzelf terg

8 november: 2. Beoordeel de dag naar wat je zaait, in plaats van oogst

24 januari: 3. Wees onbereikbaar om beschikbaar te zijn

7 februari: 4. Schenk de wereld je waardigheid

7 maart: 5. Alles wat vandaag op je pad komt is genoeg

25 april: 6. Van keuzevrijheid naar gehoorzame vrijheid

9 mei: 7. Kies voor nederige gewoontevorming

6 juni: 8. Durf onaf te zijn

Toegang vrij. Vrijwillige bijdrage.

Info/aanmelden: ds. Dirk Jan Brans, e-mail djbrans@xs4all.nl, tel. 0619622619

Kaart wordt geladen...