Creatieve bezinning 40dagentijd

27/03/2019

19:30 - 21:30

Velp


De 40 dagen voor Pasen zijn vanouds een periode van inkeer en bezinning, ter voorbereiding op het feest van Pasen, feest van de opstanding, van nieuw leven.
De Protesantse Gemeente Velp biedt de mogelijkheid om creatief te bezinnen we onder leiding van kunstenaar André Bikker en pastor Janneke Bron. Er wordt stil gestaan bij het Bijbelse beeld van de graankorrel die sterft om vruchten voort te brengen en een verbinden gemaakt met de eigen levensweg. Dat gaan de deelnemers verbeelden met inkt.
Er worden voorstudies gemaakt die de derde avond worden uitwerken tot een eindproduct op doek. Alle eindproducten krijgen tot aan Pasen een plekje in de Grote Kerk en/of Oude Jan, afhankelijk van hoeveel het er gaan worden. Als het mogelijk is worden ze op Tweede Paasdag, maandag 22 april, tentoongesteld in de tuin rondom de Oude Jan, die op deze dag geopend zal zijn.
De creatieve bezinning wordt gehouden op de woensdagavonden 27 maart, 3 en 10 april in de Grote Kerk en/of het Rondeel, Kerkstraat 32, Velp.
Vanaf 19.00 uur is er koffie, er wordt gewerkt van 19.30-21.30 uur.
De kosten zijn €60,– per deelnemer, dit is inclusief materialen, professionele begeleiding en koffie of thee.
Het project gaat door als er minimaal 10 deelnemers zijn, maximum is 25.
De begeleiding is in handen van André Bikker (kunst) en Janneke Bron (theologie).
Aanmelden:
http://www.andrebikker.nl
janneke.bron@pknvelp.nl